Kreta Grekland

Kreta Grekland

För dig som funderar på att åka till underbara Kreta i Grekland

Platanias – ett paradis för turisten

Platanias är den av de mest populära turistorterna på Kreta, inte minst bland svenskar och andra skandinaver, och växer ständigt. Iinte undra på det, för här finns det mesta som man kan önska sig. Den fina, långa, stranden med riktig finkorning sand är perfekt för bad, sol, och allt som hör till. Här finns solstolar och parasoller, vattensport och trampbåtar.

Staden är lugn och mysig och passar mycket bra för barnfamiljer, men det finns även ett antal välbesökta nattklubbar för den som vill festa lite på sin semester. Boendeformerna finns också i alla varianter, från lyxhotell till billiga vandrarhem.

Platanias erbjuder god omväxling av olika miljöer med en mysig gammal välbevarad stadskärna och närhet till den fantastiska naturen på Kreta. Pratiska institutioner så som bank, apotek och livsmedelsbutiker finns på orten. Platanias ligger på Kretas nordvästra kust, bara en mil ifrån Chania, som är Kretas näst största stad. Att ta sig den korta sträckan mellan dessa orter är enkelt för den som vill ta del av de bådas utbud. I själva staden bor det runt 5 000 människor, och i kommunen som helhet bor det nästan 20 000 invånare.