Kreta Grekland

Kreta Grekland

För dig som funderar på att åka till underbara Kreta i Grekland

All inclusive på Kreta

Att bo på ett all inclusive hotell innebär att "allt" ingår i priser. Exakt vad som ingår i all inculsive kan skilja sig åt litegrann, men ofta innebär det att frukost, lunch och middag ingår och där emellan ingår snacks, fika och dryck (oftast juice, läsk, vin och öl) under hela dagen. All inclusive är ett mycket bekvämt alternativ för såväl barnfamiljer som par som bara vill fokusera på att slappa och inte behöva bekymmra sig om vad saker kostar och slippa välja restaurang på kvällen. Många som reser i stora sällskap upplever att all inclusive underlättar vistelsen på Kreta.

En sak att tänka på innan man bokar ett all inclusive hotell är att se till att maten är bra och varierad. Man ska ju trots allt äta alla måltider på hotellet. En del hotell har flera restauranger att välja bo, medan andra bara har en enda. Sen är det förstås fullt möjligt att gå åt på stan och äta några kvällar trots att man har all inclusive.

En annan viktigt sak att ha koll på är om alla lokala skatter är inkluderade i priset, eller om det tillkommer något. Vissa all inclusive hotell talar uttryckligen om att dricks ingår i priset, medan det förväntas på andra ställen.

Några av Kretas bästa all Inclusive

Här följer några av de bästa all inclusive hotellen på Kreta.

Plaza di Porto (Platanias)
Detta är något så ovanligt som ett lägenhetshotell där det finns möjlighet att köpa till all inclusive. Här har man allt man kan önska sig runt hörnet, så som restauranger, barer, affärer, havet och stranden. Som gäst har man även fri tillgång till faciliteterna på hotellets två systerhotellen.

Creta Maris Beach Resort (Hersonissos)
Ett förstklassigt hotell som är perfekt för barnfamiljer. Hotellet ligger mitt på sandstranden och har tretton pooler, barer, diskotek, spa och gym. Här har man hela tre restauranger att välja på. Man kan välja att bo i dubbelrum, familjerum eller i svit. Förutom öl och vin ingår även internationella drinkar i all inclusive.

Elounda blu (Agia Paraskevi)
Ett all inclusive hotell på Kreta med fantastisk utsikt. Enda nackdelen med det här hotellet är att det är stora höjdskillnader på hotellområdet, vilket kanske inte passar alla. I övrigt får det här hotellet alltid höga betyg av sina gäster.

Santa Marina Beach Hotel (Agia Marina)
Ett annat mycket populärt all inclusive hotell på Kreta. Mest populärt är rummen som vetter ut mot havet. Förutom pooler så har man också en mycket fin sandstrand precis vid hotellet. Maten får ofta bra betyg av gästerna och vill man äta inne i Chania en kväll tar det bara 15 minuter med buss till staden. Observera att all inclusive inte ingår i alla rumstyper.